Zomervakantievakantiefotoprijs én getipt!

strand

De ideale tijd om te lezen was natuurlijk de zomervakantie! Even geen huiswerk, proefwerken of andere verplichtingen meer en álle tijd om je te verliezen in een goed boek.
Met de Zomervakantie Fotowedstrijd werden lezers door de Jonge Jury uitgedaagd om hun favoriete Jonge Juryboek tijdens hun vakantie te fotograferen en anderen een beetje mee te laten genieten.
De leukste inzending kwam van Frédérique Doek. Zij vond voor ‘Boyd was hier’ een wel heel toepasselijke omgeving… Het boek begint waar het strand eindigt; een prachtige compositie!
Ze won met haar inzending een welverdiend en vet boekenpakket van de Jonge Jury!

Marijke Molenaar van de stichting Schrijvers School Samenleving hoefde dit jaar niet lang na te denken over haar Leestip op de lijst voor de Jonge Jury. ‘Boyd was hier’ is haar favoriet!
Tijdens het lezen droomde ze steeds opnieuw weg en vroeg ze zich af of ze net als de hoofdpersoon Benyamin opnieuw zou kunnen beginnen als een ander persoon. Telefoon weg, ander kapsel, nieuwe naam. Op zoek gaan naar identiteit. Daar draait het om in dit boek.
‘Wie ben ik eigenlijk en als ik een andere identiteit aanneem, word ik dan echt anders? Of ben ik dan eigenlijk Marijke van binnen en een ander van buiten? En hoe zit dat als je beroemd bent? Ben je dan iemand anders voor de buitenwereld dan in je vrije tijd? Soms zou je afstand willen doen van wie je bent (zeker als alles tegenzit). Voor heel even iemand anders zijn. De personages in dit boek proberen dat, maar laten ook zien hoe moeilijk dat eigenlijk is.’